Uutiset ja tiedotteet

4.9.2018 Rakennusteknisen kuntotarkastuksen laatuvaihtelut pienemmiksi

FISEssä on meneillään hanke rakennusteknisten kuntoarvioijien koulutusten ja pätevyyksien kehittämiseksi. Yhtenä tavoitteena on asuntokaupan yhteydessä tehtävän kuntotarkastuksen tekijän pätevyyden uudistaminen.

Lue lisää

 

30.8.2018 Huolimattomuus on liian usein sähköpalon syynä

Noin puolet sähköpalovahingoista johtuu laitteen virheellisestä käytöstä, puolet teknisestä viasta. Sähköturvallisuuslaki velvoittaa kiinteistön tai rakennuksen omistajaa tai muuta haltijaa huolehtimaan sähkölaitteistojen kunnossapidosta.

Lue lisää

 

21.8.2018 Asumismenot 2018 -selvitys: Asumismenot kasvavat yhä – Tulojen kasvu parantaa kotitalouksien asemaa

Suomalaisten asumismenot kasvavat vuosina 2018-2020 keskimäärin arviolta 2,1 prosentin vuosivauhtia, kertoo Kiinteistöliiton ja Omakotiliiton Pellervon taloustutkimuksella PTT:llä teettämä asumismenoselvitys. Vuodesta 2011 lähtien toteutettu selvitys osoittaa, että asumismenot ovat kasvaneet tällä vuosikymmenellä jyrkästi. Omakotiliitto haluaa kiinnittää huomion korkeiden asumismenojen ja kotitalouksen velkaantumisen lisäksi asuinkiinteistöjen huolto- ja korjaustarpeeseen.

Lue lisää

 

13.6.2018 Asuntojen korjausavustusten tulorajat korkeammiksi

Ympäristöministeriön tiedote: Valtioneuvosto päätti 13.6.2018 asetusmuutoksesta, jolla korotetaan ikääntyneiden ja vammaisten henkilöiden asuntojen korjausavustusten tulorajoja.

Lue lisää

 

7.8.2018 Omakotiliitolla ja paikallisyhdistyksillä onnistuneet Asuntomessut ‒ yhteensä 741 uutta jäsentä!

Hellekesä ei haitannut messutyötä Omakotiliiton messuosastolla Porissa. Satakunnan alueen aktiivit jakoivat Porin Asuntomessuilla yhdessä Omakotiliiton toimijoiden kanssa messukävijöille tietoa Omakotiliitosta ja paikallisista yhdistyksistä. Tänä vuonna Omakotiliiton ja alueellisten omakotiyhdistysten jäsenetujen piiriin liittyi messujen aikana 741 uutta jäsentä!

Lue lisää

 

7.6.2018 Pientaloasukkaille äänitorvi Liperiin

Toukokuun lopussa perustettu Liperin Omakotiyhdistys ry ryhtyy huolehtimaan liperiläisten pientalo- ja vapaa-ajanasukkaiden asioista. Liperi on ollut ainoa Pohjois-Karjalan kunta, joissa ei ole toiminut omakotiyhdistystä.

Lue lisää

 

Edelliset Seuraavat


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä