Kirjaudu jäsensivuille
Kirjaudu
Omakotiyhdistykset ja piirit
Liity jäseneksi

Suuret edut pieneen hintaan!
Liity jäseneksi nyt. Jäsenmaksu vaihtelee yhdistyksittäin, suositusjäsenmaksu on vain 30 € vuodessa. Huom! Nyt loppuvuosi maksutta!

Liity nyt

Jäsenkirje 4/2017

HYVÄ JÄSEN!
Oheisessa jäsenkirjeessä ajankohtaista asiaa Omakotiliiton jäsenyhdistysten jäsenille. Lue jäsenkirje tästä (pdf).

 

Aiemmat jäsenkirjeet >

 

Talot ja pihat kuntoon!


Laitetaan yhdessä suomalaiset talot ja pihat juhlakuntoon! Pienilläkin teoilla on merkitystä viihtyvyyden parantamiseksi. 

Kannustamme pitkin vuotta kampanjoiden ja tapahtumien puitteissa kaikkia suomalaisia yhteisiin talkoisiin, oman pihan kunnostamiseen, turhien tavaroiden ja jätteen kierrättämiseen sekä talon kunnossapitoon.

Tule mukaan ja osallistu omalla panoksellasi! Sen ei tarvitse olla mitään suurta vaan jokainen voi toteuttaa oman talonsa ja pihansa kuntoon laittoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

Istutatpa sitten kukkasipuleita, maalaat aitaa tai rakennat jätekatoksen, me haluamme kuulla siitä ja jakaa kokemuksianne sekä lopputuloksia muidenkin nähtäväksi.

Lataa kuva omasta projektistasi Instagramiin hashtageilla #talotkuntoon tai #pihatkuntoon #omakotiliitto #pihakivicom.

Voit myös lähettää kuvasi sähköpostitse toimisto@omakotiliitto.fi, niin julkaisemme kuvasi Omakotiliiton Instagramissa.

Kevätmessuilla laitetaan talot kuntoon!

Helsingin Messukeskuksessa 6.-9.4.2017 Talot kuntoon Suomi 100 -ohjelmalavalla (1e31) asiantuntijapuheenvuoroja neljän päivän ajan! Tutustu ohjelmaan!

Seuraa kampanjaa pihakivi.comissa

Pihakivi.com mukana juhlistamassa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuotta Talot ja pihat kuntoon -hankkeella.

Talot ja pihat kuntoon -tapahtumia omakotiyhdistyksissä:

Tapahtumat löytyvät myös viralliselta SuomiFinland100 -sivustolta!

Paikka AikaTapahtuma
    
RAUMA 4.3.2017Omenapuiden leikkuuopastustilaisuus
Järjestäjä: Rauman Pientalot Yhdistys
    
HELSINKI 6.-9.4.2017Asiantuntijaluentoja asumisen eri osa-alueista Kevätmessujen "Suomi100 - Talot kuntoon" -ohjelmalavalla. Katso tarkka ohjelma.
    
HAMINA 23.4.2017
klo 10-15
Husula Omakotiyhdistuksen ja Suomen Omakotiliiton esittely Haminan Kauppatorilla Kevätmarkkinoilla.
Järjestäjä: Husulan Omakotiyhdistys
    
TURKU 

2.-4.5.2017 

 

4.5.2017 klo 18-20 Siivoustalkoot Frouvanniitulla. Siivousvälineet ja roskasäkit kaupungin puolesta, kuten myös makkara- ja kahvitarjoilu. Romua voi viedä 2-.4.5. Rientolankatu 4:ään, suurimmat siirtolavalle.
Järjestäjä: Vaalan Omakotiyhdistys ja Turun kaupunki
    
KORSO, VANTAA 4.5.2017Siisti Korso - siivoustalkoot, alkaen klo 18.
Mukana järjestämässä: Korson Omakotiyhdistys
    
IITTALA 5.-7.5.2017Siisti Iittala -viikonlopputempaus:

5.5. Suomi 100 –roskakävely. Iittalalaisten yhteinen ympäristön siivouspäivä. Mukana Iittalan yhtenäiskoulu, Omakotiyhdistys sekä muut paikalliset järjestöt. Lähtö Iittalan S-Marketilta klo 18.00. Hämeenlinnan kaupunki mukana talkoissa! Kaupungilta toimitetaan jätesäkit sekä organisoidaan jätteiden poiskuljetus.

6.5. Peräkonttikirppis Iittalan Palotalolla klo 10-14. Maksuttoman myyntipaikan voi varata Iittalan Omakotiyhdistyksen Facebook-sivun kautta tai sähköpostilla seija.rantonen@otso.fi. Laitetaan hyvä kiertämään – Tervetuloa mukaan!

6.5. Multapäivä ja Puutarhapäivä Omakotiyhdistyksen jäsenille. Laitetaan pihassa istutukset kuntoon. Iittalan puutarhalla kolme puutarhuria esittelee kevään uutuuksia klo 10.00-14.00. Mullat istutuksiin Maanrakennus Leinamolta klo 10.00-14.00. Omakotiliiton jäsenkortilla alennukset molemmilta yrittäjiltä. Laitetaan pihat kuntoon!

7.5. Risujätteiden vastaanotto Iittalan vedenpuhdistamolla sunnuntaina klo 10.00-14.00. Hämeenlinnan kaupunki ottaa vastaan risujätteen – ei koske lehtijätettä. Omakotiyhdistys vastaa vastaanoton valvonnasta.

Mukana järjestämässä: Iittalan Omakotiyhdistys
    
IISALMI 6.5.2017Omakotipäivä ja Siisti-Iisalmi –päivä. Iisalmen yhdistys suosittelee jäseniään kurkistamaan omalle pihalleen ja vähän sen ulkopuolellekin – tehdään itsellemme ja naapureillemme palvelus – siistitään  yhteinen ympäristömme. Siisti –päivän -teemalla jäsenet haastetaan toteuttamaan omalla asuinalueellaan SUOMI100 -roskakävelykierros. Osallistujien kesken arvotaan 30 €:n lahjakortti omavalintaiseen jäsenetuliikkeeseen.
Järjestäjä: Iisalmen Omakotiyhdistys ja Iisalmen kaupunki
    
INKOO 6.5.2017Pidä Inkoo siistinä -siivoustalkoot
Järjestäjänä mm. Inkoon Oky
    
HELSINKI,
KAARELA
 6.5.2017Siivoustalkoot Kaarelassa.
Järjestäjä: Kaarelan Omakotiyhdistys
    
ILOMANTSI 6.5.2017Miljoonatalkoot. Lintujen pesäpönttöjä rakennetaan Ilomantsissa. Samalla vietetään valtakunnallista Omakotipäivää. Tervetuloa, makkaratarjoilu! Klo 12-15, Teollisuushalli (Termoplan) Savotantie 9.
Yhteistyössä Ilomantsin Omakotiyhdistys, Karjalan Rakentajat, LC Ilomantsi, Rotarit ja  MLL.
    
TIKKURILA, VANTAA 15.5.2017ROSKA-RALLI. VANTAA-päivänä ma 15.5. ja tarvittaessa myös seuraavana päivänä järjestetään yhteiskuljetus kaikelle jätteelle tontilta noudettuna Ruskeasannan Sortti-asemalle toimitettuna. Nouto ja kuljetus maksavat 10 €/nouto. Lisätietoja: Tikkurilan Omakotiyhdistys
    
HAMINA,
HUSULA
 20.5.2017Talkoot Husulassa ja teemapäivä puutarhanhoidosta sekä taimien vaihtopäivä.
Järjestäjä: Husulan Omakotiyhdistys
    
TURKU 20.5.2017Kierrätyskirpputori klo 10-14. Kirppiksellä on myös keräysastiat metalli- ja lasijätteelle.
Järjestäjänä mm. Nummenmäen Pientalot
    
KUHMOINEN 20.5. ja 30.9.Jätehuoltotempaus. Kuhmoisten vapaa-ajan asukkaat järjestää toukokuussa ja syyskuussa yhden päivän kestävän talkoot, jolloin yhdistyksen aktiivit tarjoutuvat kuljettamaan Kuhmoisten vapaa-ajan asukkaiden ja vakinaisten asukkaiden kuntakohtaiselle jäteasemalle kuuluvia jätteitä kiinteistöiltä korvauksetta omalla kalustollaan. Jätteet haetaan joko vapaa-ajan asunnolta tai paikalliselta jäteasemalta sopimuksen mukaan. Vakinaisista asukkaista etusijalle asetettaisiin kotonaan asuvat sotaveteraanit itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan merkeissä.
Tarkoitus on nostaa asia esille myös Jämsän jätehuollon kanssa, jotta paikallisten jäteastioiden tyhjennysvälejä lisätään kesäkautena.
Järjestäjä Kuhmoisten vapaa-ajan asukkaat
    
KITEE, TOHMÄJÄRVI,
RÄÄKKYLÄ
 Kesä-elokuuKeski-Karjalan Kaunis Piha. (AVAA ESITE TÄSTÄ) Tapahtuma on pihakilpailu Kiteen, Tohmajärven ja Rääkkylän kuntien alueella. Kilpailussa on kaksi sarjaa, taajamapihat ja taajamien ulkopuoliset pihat (haja-asutusalueet). Kolme parasta palkitaan molemmissa sarjoissa + lisäksi voidaan palkita muita hyviä pihoja. Ilmoittautuminen  15.06.2017 mennessä ja tuomarointi tapahtuu 24.07- 05.08.2017 välillä. Järjestäjänä: Keski-Karjalan Omakotiyhdistys

Kilpailu ratkennut: Jaetulle ensimmäiselle sijalle viisi pihaa molemmissa sarjoissa >>
    
ILOMANTSI 12.7.2017Mökkiläisten toripäivä 12.7. Ilomantsin torilla. Tervetuloa tutustumaan Ilomantsin Omakotiyhdistyksen toimintaan ja liittymään jäseneksi.
    
NURMES, VALTIMO 8.-10.8.2017PIHAKILPAILU 2017. Sarjat:
Nurmes:
1) Omakotitalon pihapiiri (1 piha)
2) Maatilan pihapiiri (1 piha)
Valtimo:
1) Omakotitalon pihapiiri (1 piha)
2) Maatilan pihapiiri (1 piha)
Arvioinnit suoritetaan 8.-10.8.2017 ja tulokset julkistetaan 22.8.
Järjestäjä: Ylä-Karjalan Omakotiyhdistys ja yhteistyökumppanit Nurmeksen kaupunki ja Valtimon kunta.
    

 

 

Talot ja pihat kuntoon hankkeen takana:

      pihakivi                
Sisäilmayhdistys 

 

   

 

Kiinteistöliitto ry        Isännöintiliitto ry         Vapaa-ajan asukkaiden liitto ry

Toivotamme tervetulleiksi mukaan koko vuoden kestävään tempaukseen kaikki yhteisöt ja Suomen kansalaiset!

Talot ja pihat kuntoon on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisohjelmaa.