Liity jäseneksi nyt, jäsenmaksu keskimäärin vain 25 € vuodessa.

Jäsenkirje 4/2014

Energiatehokas.fi

Tervetuloa Suomen Omakotiliiton energiatehokkuus- sivustolle!

Suomen Omakotiliiton runsaaseen palvelutarjontaan julkistettiin 10.2.2011 jälleen yksi laajennus. Hiililaskuri, nimeltään Paastola, kertoo pientalossa asuvan hiilidioksidipäästöt energian kulutuksen kannalta, ollen näin kehityksen kärjessä lisäämässä tiedon saatavuutta. Laskurin avulla voi vertailla eri tekijöiden vaikutusta omiin päästöihinsä.  Myös uusien 2012 energiamääräysten tuomat muutokset rakennuksen kokonaisenergiankulutuksen laskemisessa huomioidaan. Ympäristöministeriön luonnoksen mukaan eri energiamuodoille asetetaan kertoimet, jotka vaihtelevat 0,5:stä 1,7:ään, uusiutuvan energian saadessa alhaisimman kertoimen.

Laskuri toimii Excel 2007 -ohjelmassa.

Excel 2003-version voit ladata tästä.

YHTEISTYÖKUMPPANEINA OVAT SITRA JA TEM SEKÄ MOTIVA.